Kørselsvejledning til Livigno

Kørselsvejledning til Livigno

Biltoget på vejen til Livigno
Biltoget på vejen til Livigno

Italienske Livigno har et stort udvalg af hoteller og skilejligheder, som kan bookes direkte via nettet.

Mange danske skiløbere vælger derfor at booke skirejsen til Livigno direkte hos hotellet eller lejlighedens ejer.

Kørsel i egen bil til Livigno er dog ikke helt uden udfordringer, da Livigno er placeret i en dal, som ikke er direkte forbundet til det europæiske motorvejsnet.

Bilturen til Livigno går derfor enten igennem et bjergpas (som ofte må lukkes, når snevejret raser) eller via et lille biltog samt en 1-sporet tunnel.

Se komplet kørselsvejledning til Livigno

Som du kan læse i ovenstående guide til kør selv til Livigno, er det nødvendigt med god forberedelse, inden du rejser.

Du skal samtidig være opmærksom på regler for snekæder og autostole, som ikke nødvendigvis stemmer overens med regler, som gælder for kørsel her i Danmark.

Snekæder og autostole – Regler?

For så vidt angår regler for autostole i Italien (og øvrige lande på vejen til Livigno), så kan du med fordel læse den komplette guide på Autostol.dk.

Så slipper du for bøder, hvis du transporterer børn ulovligt til Livigno i din egen bil – eller endnu bedre, du undgår livsfarlige kvæstelser for dit afkom, hvis du kører galt på vej til årets skiferie i Italien.

Det er desuden obligatorisk, at du har snekæder med i din bil ved kørsel i Livigno-dalen.

Vejene i og omkring Livigno er dog typisk farbare uden snekæder (sneen ploves væk og der kastes grus på vejen). Det hjælper også på situationen, at vejene omkring byen ikke er specielt stejle. Det gør at du sjældent er tvunget til at bøvle med montering af snekæderne, selvom du naturligvis bør have dem med i bilen, hvis du kører i egen bil til Livigno.

Flere links:

Se komplet kørselsvejledning til Livigno inklusiv info om biltog og Vereina tunnel